<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » Sports討論版 » 我的夢幻最佳陣容--歡迎討論指教
返回列表 回復 發帖

我的夢幻最佳陣容--歡迎討論指教

我的夢幻最佳陣容--歡迎討論指教

三三二二

龍門:舒米高

後衛:
左閘:羅拔圖卡路士
中堅:馬典尼
右閘:卡富

中場:
右翼:費高
中場:碧根鮑華
左翼:利華連奴
左進攻中場:馬勒當拿
右進玫中場:比利

前鋒:告魯夫
前鋒:武勒

舒米高,一代鋼門,把關能力無容致疑,巴西雙閘舊時踢到識飛,點可以唔用,中間重有經驗老到,位置感一流的馬典利。

中場有自由人碧根鮑華,一切防守工作交俾佢,再配以右邊費高,右邊巴西的利華連奴,一左一右,過關能力一流的翼鋒,放波上去易過借火,兩大球王分任右左進攻中場,一斷憑自己的腳法製造威脅

前場則有荷蘭的告魯夫和德國的武勒,告魯夫時期的荷蘭,攻力無敵,武勒則個人在世盃獨取十四球,一時無兩。

[ Last edited by iamnot on 2007-9-1 at 10:18 PM ]
打WINNING用架
講真個個都有自己最佳陣容
好難撞到個同你一模一樣

我覺得你個陣攻強於守

不過打WINNING我唔鐘意用經典人
ken
冇人球隊守到呢隊喎@@
Originally posted by Legendrick at 2007-9-2 00:08:
冇人球隊守到呢隊喎@@
but even Hong Kong Club can score from them!!
樓主既球隊非常有問題
首先中場無足夠既人做防務,必定踢死後防
老馬同比利打左右中場,做出波好呀?定切入好?
出波?浪費二人既入球能力
切入?咁告魯夫得人無所用

後防三人得馬典尼係全防守,另外二人單對單防守唔太強
只要我出5-2-3陣,我三個前鋒一定輕易入波
2個防中加5個後衛,我包你入唔到波之餘後面仲輸突
Originally posted by arthur8088 at 2007-9-2 12:11 AM:

but even Hong Kong Club can score from them!!
Totally agree with you.
門將:舒米高
右閘:卡富 中堅:碧根包華 中堅:馬甸尼 左閘:卡路士
右翼:費高 攻中:馬勒當拿 防中:列卡特 左翼:李維連奴
前鋒:梅拿 輔鋒:告魯夫

如果你收起比利,換上列卡特或達杜尼甚至戴維斯、韋拉和堅尼,再改打4-4-2,呢個陣容當堂勁幾個級數。

但我自己心目中既最佳陣容(由我睇波以來計算):

門將:舒米高
右閘:辛尼迪 中堅:尼斯達 中堅:簡拿華路 左閘:馬甸尼
防守中場:加度素 防守中場:戴維斯
攻擊中場:托迪
右輔鋒:李華度 前鋒:恩沙基 左輔鋒:巴治奧

後備:保方、簡尼、卡富、史譚、巴里斯、布林美、阿柏天尼、哥迪奧拿、雷哥斯達、費高、傑斯、舒夫真高

[ Last edited by Kian76 on 2007-9-2 at 12:29 AM ]
我愛長澤
Originally posted by 自由神 at 2-9-2007 00:14:

Totally agree with you.
我比樓主厲害一點的夢幻最佳陣容

龍門:卡勒 (A米 澳洲牛油手.....)

左閘:查奧爾
中堅:辛達路斯
中堅:哥度巴
右閘:格連莊臣

防守中場:迪贊巴
防守中場:米基爾
左翼:李察臣...
右翼:董方卓....

前鋒:安梳爾......
前鋒:基士文........

[ Last edited by Edgar Davids on 2007-9-2 at 12:33 AM ]
Originally posted by Edgar Davids at 2007-9-2 12:32 AM:

我比樓主厲害一...
點解冇史密夫??佢好過基士文好多咩??論人生中既成就,基士文起碼在早期,在荷甲威風八面,古治同古華特都末能季季都在荷甲攻入30球以上,佢得,但史密夫呢??得個殼,就連而家轉左會都一樣。

再者,哥杜巴都有份??佢雖然最近經常被恰身高,但佢除了這最大弱點外,絕對是世界頂級水平的中堅,你不如選巴布爾或者保桑算數啦!!

[ Last edited by Kian76 on 2007-9-2 at 12:44 AM ]
我愛長澤
Originally posted by Kian76 at 2-9-2007 00:43:

點解冇史密夫??佢好過基士文好多咩??論人生中既成就,基士文起碼在早期,在荷甲威風八面,古治同古華特都末能季季都在荷甲攻入30球以上,佢得,但史密夫呢??得個殼,就連而家轉左會都一樣。

再者,哥杜巴都有份??佢雖然最近經常被恰身高,但佢除了這最大弱點外,絕對是世界頂級水平的中堅,你不如選巴布爾或者保桑算數啦!!
如果要計埋以往嘅歷史, 咁我不如揾文彼得代迪贊巴啦........
以現時狀態計, 的確阿倫史密夫比基士文更好 起碼史密夫打前鋒時都仲識入波....基士文 ?? 連射都未識射咋.....不過既然你咁想我 out 基士文, 我咪轉做卡斯辛奴囉.....

哥杜巴点解無份 ?? 無体力無身軀反應又慢....無論哥倫比亞国家隊定国米我都絲毫睇唔出佢有咩咁頂級....我只知佢上周幫国米入咗個波.....烏龍波......
至於巴布爾, 而家打韋根拍住格蘭基斯算穩陣返啲, 用侯夫都未輪到佢......
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » Sports討論版 » 我的夢幻最佳陣容--歡迎討論指教

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。