<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 相機版 » 我想買d200,但成皮野買dslr低唔低?
返回列表 回復 發帖

我想買d200,但成皮野買dslr低唔低?

我想買部dslr,尤其是d200, 但成皮野,覺得有d唔抵,大家覺唔覺?請大家比d意見小弟
DSLR 由幾千到幾萬都有交易
冇話成皮野低唔低
如果覺得D200貴
你可買D50
幾千蚊平成大半
不過一分錢一分貨
質素實有分別
Originally posted by irisG at 2006-6-13 10:03 PM:
DSLR 由幾千到幾萬都有交易
冇話成皮野低唔低
如果覺得D200貴
你可買D50
幾千蚊平成大半
不過一分錢一分貨
質素實有分別
依位哥仔真識野
如果無 Nikon 舊MF 鏡頭,買D70S/ D50 都得,
唔差太遠。
D200 吸引力之一是用舊MF鏡 可以A Mode 測光。
多謝各位
但講開又講,canon30d好d定d70s好?
Originally posted by 3288 at 2006-6-15 08:32 PM:
多謝各位
但講開又講,canon30d好d定d70s好?
d70s 冇得同 30D 比, 而d200 應該好過 30D小小, 但又冇得同5D比, 而D2X 又應該好過 5D小小, 但又冇得同1Ds Mark 2 比
Originally posted by d228216 at 2006-6-15 08:38 PM:

d70s 冇得同 30D 比, 而d200 應該好過 30D小小, 但又冇得同5D比, 而D2X 又應該好過 5D小小, 但又冇得同1Ds Mark 2 比
咁矛盾
Originally posted by gn00987333 at 2006-6-16 12:03 AM:

咁矛盾
即系付出多d 錢, 部機就正d , 一看就d叔叔是canon 擁護者(d 叔用5D)
Originally posted by claudiuskwong at 2006-6-16 02:18 AM:

即系付出多d 錢, 部機就正d , 一看就d叔叔是canon 擁護者(d 叔用5D)
我是用 尼康 D200 的, 當然要支持一吓啦, 呢張係早兩日影, 正唔正呀 !!!

[ Last edited by 2210777 on 2006-6-16 at 03:12 PM ]

685 x 1024 PIXEL下載

返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 相機版 » 我想買d200,但成皮野買dslr低唔低?

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。