標題: 點樣可以比對方多一點浪漫? [打印本頁]

作者: vv1668vv    時間: 2006-11-8 01:07 PM     標題: 點樣可以比對方多一點浪漫?

如题
请问各位。。
點樣可以比對方多一點浪漫?
作者: ice512    時間: 2006-11-8 01:49 PM

Rule of thumb - romance shouldnt involve a whole lot of money.

Try to take sthg that you and her have a special bond with..them make sthg out of it...
maybe a diary of u two's relationship, or maybe sthg handmade...
作者: Rated-R    時間: 2006-11-8 02:01 PM

每樣野都做得慢D夠唔夠浪漫?
作者: vv1668vv    時間: 2006-11-8 02:03 PM

Originally posted by Rated-R at 2006-11-8 02:01 PM:
每樣野都做得慢D夠唔夠浪漫?

作者: 自由神    時間: 2006-11-8 04:11 PM

浪唔浪漫係先天既!逼自己去做一個浪漫既人會好辛苦!
作者: vv1668vv    時間: 2006-11-8 04:57 PM

Originally posted by 自由神 at 2006-11-8 04:11 PM:
浪唔浪漫係先天既!逼自己去做一個浪漫既人會好辛苦!
都唔一定既。。。
不過 思想極端 既 人 就可能 會 比起 一般人 辛苦  都 唔出奇。。
每一個人的價值觀 差異可有不同。。
有時為左 心愛 既人   自己付出少少 辛苦。。。值唔值得呢?

題目系:
點樣可以比對方多一點浪漫?

[ Last edited by vv1668vv on 2006-11-8 at 07:13 PM ]
作者: sakura310    時間: 2006-11-8 06:25 PM

咁同另一半講多d真心ge"愛的宣言"
算唔算比佢多d浪漫呀?

你問我,浪漫係咩,我真係唔知lor
我只係知浪漫可以用錢黎製造,例如燭光晚餐啦
但係我又覺得,同心愛ge人,坐係海邊,一齊等睇日出,都可以好浪漫
咁其實,浪漫係咪一種氣氛黎ge呢?
我地又會話一個人好浪漫,但係我地從來唔會用氣氛ge形容詞黎形容人ga wor...
簡單d講,我連浪漫的定義係咩都唔知,又點樣可以俾到另一半多d浪漫?><
作者: vv1668vv    時間: 2006-11-8 07:49 PM

Originally posted by sakura310 at 2006-11-8 06:25 PM:
咁同另一半講多d真心ge"愛的宣言...
同意。。
有时候。。制造浪漫气氛
都要 自己个TUNER 0岩讯号。。对方接收讯号效果可能都会 清晰D...
作者: jublio    時間: 2006-11-8 08:03 PM

比心機去令對方開心就已經好浪漫啦
作者: vv1668vv    時間: 2006-11-8 09:02 PM

Originally posted by jublio at 2006-11-8 08:03 PM:
好同意。。
不过如果加多少少努力。。
相信可以令对方更加快乐。
作者: wind19831221    時間: 2006-11-9 01:29 PM

浪漫?

輕則半夜三更拖著拒去沙灘講心事,然後讓拒發現你事先系沙灘上畫既心,并用螢光物質整著個心(因為蠟燭好難點著~~),然後輕輕地(或大聲地)說出三個字,最後收工執垃圾

中則飛去馬爾代夫,面對一望無際既大海黎燭光晚餐,仲要有鮮花同小提琴伴奏,系嘆完法式大餐之後再送上一份珍貴既小禮物(珍貴系指價錢,小系指大細),當然你想結婚既話就送戒指,最後當然系搏命還錢還卡數,希望唔會比人最追斬啦~~

重則帶拒環遊世界,帶拒去拒憧憬既國家同地方.......瑞士滑雪,日本睇櫻花,澳洲潛水,韓國睇雪,法國漫步,挪威森林,威尼斯遊船河.......夠o西浪漫了掛.......希望唔會因此破產,仲有要記得按排假期,唔系既話分分鐘就被人炒......

終極就系雙雙殉情,一齊成為後世既浪漫經典故事,名垂千古,絕對系可歌可泣,蕩氣回腸之浪漫.....缺點系,你自己感受唔到......

就系咁,點睇?
作者: rock003    時間: 2006-11-9 01:32 PM

睇日出
and most important~love~
作者: 自由神    時間: 2006-11-9 05:00 PM

Originally posted by vv1668vv at 2006-11-8 04:57 PM:

都唔一定既。。。
不過 思想極端...
你都算衰仔啦!成七點幾先改個post!等我無得出聲!
我都有幾招!送日記(自己果本)寫上同對方一齊果陣既感覺!切記一定要每日寫,仲要唔好改之前果D!
作者: vv1668vv    時間: 2006-11-9 07:55 PM

Originally posted by 自由神 at 2006-11-9 05:00 PM:

你都算衰仔啦!成七點幾先改個post...
本來唔想指名道姓,諗住改左D 字眼 大家唔駛過火…
你 居然 0甘 得 意?!
格左24小時 之後先又番轉頭 發帖鬧人!?
唔知道又算系乜野呢?

唔單只“思想極端”, 行為仲“惡劣過人”添!?
作者: trista_cheong    時間: 2006-11-10 12:16 AM

Originally posted by jublio at 2006-11-8 08:03 PM:

有人話過攻心為上丫ma
作者: trista_cheong    時間: 2006-11-10 12:17 AM

Originally posted by 自由神 at 2006-11-9 05:00 PM:

你都算衰仔啦!成七點幾先改個post...
嘩呢招又幾絕~~~ 冧死女
作者: trista_cheong    時間: 2006-11-10 12:18 AM

Originally posted by wind19831221 at 2006-11-9 01:29 PM:
浪漫?

輕則半夜三更拖著拒去沙灘講...
我覺得全世界冇一個男人做到前三點………  更何況第四點……
作者: wind19831221    時間: 2006-11-10 03:31 AM

Originally posted by trista_cheong at 2006-11-10 12:18 AM:

我覺得全世界冇一個男人做到前三點………  更何況第四點……
拿,如果我有錢既話,我絕對唔會托手肘做o西前三點既
所以話,浪漫系相對既,唔系絕對既

當我仲儲緊錢時,我唯有拖住拒系沙灘邊畫下心,睇下星星,同拒講星空既故事,再話比拒知:其實我以前十分喜歡觀星的,美麗的星空總會令我渾然忘我,但自從身邊有了妳以後,星星卻無法再吸引我的目光,因為有更值得我欣賞,更值得我珍惜的在我身邊.....

當我儲到一定既錢,我可以陪拒去睇櫻花,或者潛水,或者遊船河,是但揀一個.因為我既時間同金錢都有限,無辦法一次過環遊世界,但我願意將這旅程分成一份份:雖然無法一次走遍世界各地,但在我的每一次旅程中,有妳的陪伴,已經讓我很滿足了.以後,我們必定會將這些一片片分散的記憶,串成一份完整的相冊.....一起走過了漫長而短暫的人生,才發現,一路上幸好有妳,我才沒有錯過路途中許多的美好風景.....

最後,或許到了要為生命畫上句號的時刻.人生既路途中,一路相隨,或者咁先至系終極浪漫....

所以可以搵到生命中的另一半系一件非常難得同彌足可珍的事,或許就好似徐志摩咁講"我將在茫茫人海中尋訪我唯一之靈魂伴侶。得之;我幸。不得;我命。"僅此而已
作者: 自由神    時間: 2006-11-10 02:47 PM

Originally posted by vv1668vv at 2006-11-9 07:55 PM:

本來唔想指名道姓,諗住改左D 字...
我忍你!因為你唔係第一個人話我既思想極端.........................
作者: 自由神    時間: 2006-11-10 02:47 PM

Originally posted by trista_cheong at 2006-11-10 12:17 AM:

嘩呢招又幾絕~~~ 冧死女
我送既話,你要唔要先?
我成世仔都唔會寫日記嫁!
作者: vv1668vv    時間: 2006-11-10 06:45 PM

Originally posted by 自由神 at 2006-11-10 02:47 PM:

我忍你!因為你唔係第一個人話我既思想極端.........................
歡迎你 的 忍讓
(不過呢,如果無改貼中內容的話,可能唔會出現不必要的誤會。)
正所謂十隻手指都有長短,
可能大家想法未必一樣。。。
老餅D 講句……萍水相逢。
有緣先至可以 走得埋一齊 吹下水。
放鬆D 啦。。。
作者: vv1668vv    時間: 2006-11-10 07:31 PM

話時話。。。

點樣先至 能夠令對方 肯 睇自己 本 日記 ?
作者: 自由神    時間: 2006-11-11 01:39 PM

Originally posted by vv1668vv at 2006-11-10 07:31 PM:
話時話。。。

點樣先至 能夠令對方 肯 睇自己 本 日記 ?
好簡單!同佢講:你唔睇既話我就飛你!
如果佢真係鐘意你既,而你又同佢講過日記之中都只係有同佢一齊果陣既感受!我想信佢一定會睇!你知嗎?女人係好鬼‘八’架!
作者: trista_cheong    時間: 2006-11-11 03:02 PM

Originally posted by 自由神 at 2006-11-11 01:39 PM:

好簡單!同佢講:你唔睇既話我就飛...
但係老實講﹐有幾多男仔真係會keep住寫 日記…
作者: 自由神    時間: 2006-11-11 05:03 PM

Originally posted by trista_cheong at 2006-11-11 03:02 PM:

唉!我試過keep住寫嫁.................不過...過左一個月之後,我......決定掉左本野佢啦!
因為你會慢慢覺得自己根本唔係愛佢!
作者: vv1668vv    時間: 2006-11-12 12:22 AM

遇著 對方 系 馬拉松專家。。。真系少D 耐力 都唔掂架。。
陰功起上黎。。有時同 狗仔隊 無乜分別 架炸。。
不過 得左手 之 後。。。就。。。 (騎騎騎)
作者: vv1668vv    時間: 2006-11-12 12:34 AM

Originally posted by trista_cheong at 2006-11-11 03:02 PM:

有架! 不過。。。。。
寫寫下 真系唔敢繼續寫落去。。
細個怕比阿媽 “抄倒” 到時 六角大封相。。。
作者: vv1668vv    時間: 2006-11-12 12:59 AM

Originally posted by 自由神 at 2006-11-11 01:39 PM:

好簡單!同佢講:你唔睇既話我就飛...
哈哈。。。
好呀!好呀!夠曬MAN! !!
Oh.. THIS IS A MAN….!!(我鐘意)
不過呢。。 我。。  家陣無乜 籌碼 系手。。。
可能要問下马交呀 “新哥”身邊D搭馬哥哥借住 一 轉。。。
先至夠疆同距講“你唔睇我就飛鬼左你。。”
有無一D 唔駛練習一大輪。。。
系你 未有十足把握 唔知道 距 系咪真系 鐘意 自己 之前
都即刻可以用既 招數 呀?
作者: 自由神    時間: 2006-11-12 09:41 AM

Originally posted by vv1668vv at 2006-11-12 12:59 AM:

哈哈。。。
好呀!好呀!夠...
喂!我100%嫁下!
其實呢招係好有用嫁!不過就........好那浪費時間囉!
求其買十幾支花都可以殺曬啦!
作者: forty40forty    時間: 2006-11-12 10:44 AM

浪漫好多時要用銀彈堆砌
作者: 極樂    時間: 2006-11-12 02:08 PM

Originally posted by 自由神 at 2006-11-11 05:03 PM:

唉!我試過keep住寫嫁.................不過...過左一個月之後,我......決定掉左本野佢啦!
因為你會慢慢覺得自己根本唔係愛佢!
唔通......你係我初戀男朋友? (講笑唧)
果陣我同佢一人買左一本日記......
話 3 個月之後交換日記.....
但係.......一個月之後我地就散左lu (這就是我的初戀~~哈哈)

有次執野, 睇返自已寫過既野....
真係不禁講句: 好肉麻~~仲好鬼假~~哈哈哈~~

天真得...不知情為何物!
作者: 自由神    時間: 2006-11-12 02:10 PM

Originally posted by 極樂 at 2006-11-12 02:08 PM:

唔通......你係我初戀男朋友? (...
原來果個係你!講笑!
係嫁!一開始一定會係盲目嫁!不過一過多一兩個星期你會覺得自己係好白痴!
作者: trista_cheong    時間: 2006-11-12 03:59 PM

Originally posted by 自由神 at 2006-11-12 02:10 PM:

原來果個係你!講笑!
係嫁!一開始一定會係盲目嫁!不過一過多一兩個星期你會覺得自己係好白痴!
叫我日日寫日記不如叫我去死…… 我唔鐘意d 咁ge 束縛﹐我一向隨性而行﹐率性而為~~
作者: 自由神    時間: 2006-11-12 04:03 PM

Originally posted by trista_cheong at 2006-11-12 03:59 PM:

叫我日日寫日記不如叫我去死…… 我唔鐘意d 咁ge 束縛﹐我一向隨性而行﹐率性而為~~
我寫過一個月之後.........發覺作為一個酷愛自由既我點可以俾兒女私情影響我嫁!
所以決定唔再愛!
作者: trista_cheong    時間: 2006-11-12 04:07 PM

Originally posted by 自由神 at 2006-11-12 04:03 PM:

我寫過一個月之後.........發覺作為一個酷愛自由既我點可以俾兒女私情影響我嫁!
所以決定唔再愛!
哦……… 咁我都係唔好寫把la ﹐而且我鐘意打字多過寫字~
作者: 自由神    時間: 2006-11-12 04:15 PM

Originally posted by trista_cheong at 2006-11-12 04:07 PM:

哦……… 咁我都係唔好寫把la ﹐而且我鐘意打字多過寫字~
聰明人!你唔好學我呀!
你會成日俾人話你冷血嫁!
作者: sakura310    時間: 2006-11-12 04:19 PM

哇><
交換日記...
我真係無咁ge勇氣><
特別係怕俾其他人睇到,好"咕嚕肉"ga ma><
加上我又唔係個會講甜言蜜語ge人,叫我寫呢d,我會死的 haha
作者: vikiya    時間: 2006-11-30 09:42 AM

要浪漫之前要先有錢。
作者: lokchi2004    時間: 2006-12-3 12:54 AM

花多d心思同$$$$
作者: supereason    時間: 2006-12-3 11:16 AM

如果雙方真是真心相愛的話, 就會有三種東西產生出來, 就是浪漫, 激情和承諾, 其中承諾是最
難做到的, 如果你真的想為對方制造多一點浪漫的話, 不防對她承諾永遠也對她好, 這就是最
大的浪漫了...
作者: fderek    時間: 2006-12-4 12:22 AM

咁要睇下你既伴侶認為乜野係浪漫啦.....有d人認為激情都係一種浪漫
但有d人覺得溫柔既對待/甜言蜜語先係浪漫.....再膚淺d既人可能覺得你放任佢都算係浪漫~

[ Last edited by fderek on 2006-12-4 at 12:38 AM ]
作者: hkcchk    時間: 2006-12-6 12:31 AM

Romance is a feeling.  Suprise is a feeling.  Happy is also a feeling.  so it may come up with a formula : Romance = Suprise x Happy.  Try to do something to give her suprise and happy than she will feel the romance.  It don't need to expend much money but it is important to know her expectation in advance because definition of Romance is different to everyone.

歡迎光臨 娛樂滿紛 26FUN (http://26fun.com./bbs/) Powered by Discuz! 7.0.0