標題: 不知所謂地產廣告系列︰長江實業天宇海 [打印本頁]

作者: 電梯男    時間: 2010-9-23 01:24 AM     標題: 不知所謂地產廣告系列︰長江實業天宇海

官商勾結零監管  
% c# E) v, {3 M5 c  t% H
3 Q: X: C' V$ I9 k  ^[youtube]7U8GVP3QcSI[/youtube]
作者: darkensun    時間: 2010-9-23 04:12 PM

都唔知去外國邊個地方取景
作者: 迦樓羅女王    時間: 2010-9-23 10:59 PM

佢訓矮頸???
作者: 電梯男    時間: 2010-9-23 11:11 PM

普通樓當豪宅賣
作者: infjlam    時間: 2010-9-24 12:17 AM

狗唔搭柒 ) g# [/ @! C5 a: ~; J1 _
7 H) n( F4 P6 ]5 O$ G
不X知所謂
作者: 電梯男    時間: 2010-9-24 12:23 AM

5係賺到盡而係呃到盡牙
1 K7 H6 L6 g2 g% V  ?1 }& z . P6 K% m$ G7 R' \7 p, |
做番小小善事就叫做所謂大慈善家 # }7 B; m: m' M! f" [% k

* `; b$ K, u2 c$ L# H3 P4 v三父子刀甘撚柒 + \2 e  Y- S+ D* V8 s

作者: 打狗棒    時間: 2010-9-24 02:24 AM

香港是一個低智的社會, 很多人是有精神分裂狀態, 邊罵邊買已經成為習慣;5 D6 \& b% {  p2 o4 U- j
「欲拒還迎」最適合形容香港人的心態。
作者: infjlam    時間: 2010-9-24 04:20 AM

香港是一個低智的社會, 很多人是有精神分裂狀態, 邊罵邊買已經成為習慣;
, Y& ~7 Z, a) a$ ]! o1 M「欲拒還迎」最適合形容香港人的心態。
( }+ u8 T2 z6 L' ?& x! W: S. b) R打狗棒 發表於 2010-9-24 02:24 AM
$ I$ c" X5 s% n1 c0 P2 ?
) d( [  u! O2 S7 v+ }& m& B- \$ b9 W8 T
我看,低智的是閣下罷。 9 t0 E- w) ]' T% v+ ^
香港住屋問題,是政府施政失誤,地產商壟斷,官商勾結的必然結果,
9 N9 \3 m, D  s, H- S! O5 o" W一般香港市民,是機乎毫無議價或還擊之力的,6 X% c. q4 ~2 F8 r
罪不在香港人,你怎可以亂扣他們帽子?
) a3 S9 T. ~6 g8 |
7 |$ F/ v8 f* c0 ]/ C係有屌,唔係又屌,無差別亂鳩發炮亂Q抽水,
6 {6 I" w. i# Y* A5 n香港人有那處得罪過你這隻瘋狗嗎?
4 e2 D- e' ^) {/ Y# q) j( }要罵共X黨,任你罵,9 v2 {( H$ a2 x1 P( g9 Q
但若有狗亂Q咁吠,亂Q咁咬人,8 O/ P7 u1 X& m2 z) b+ T( h
我何止用打狗棒打佢,仲會call埋漁護署捉狗隊黎,
" _- \# W, T! z捉去人道毀滅
作者: 打狗棒    時間: 2010-9-24 12:14 PM

( E) w2 H3 l4 g  h
/ p. i- a5 S0 x- d5 l" v$ Z  W6 I. `+ o. b+ G
$ C# ?+ X. Q0 Q. E7 }
我看,低智的是閣下罷。
/ J4 S8 f0 u" P4 B8 W8 }3 b7 _; e; @香港住屋問題,是政府施政失誤,地產商壟斷,官商勾結的必然結果,
% T0 Q( \4 f( a0 U' H& x, u7 q一般香港市民,是機乎毫無議價或還擊之力的,
, Y, Y$ i4 o3 l) W. g. p罪不在香港人,你怎可以亂扣他們帽子?$ Y9 b  p% v& p. t- A0 |* P  H  l

$ ]' V/ Q, x# B9 W& K) L係有屌,唔係又屌,無差 ...
- D( i) Z8 d- I1 r% G/ Iinfjlam 發表於 2010-9-24 04:20 AM
/ O& u: w% ?* F7 V
柒少陣.........
& @# f: l; I9 \7 u* ^) F+ s; K; J" g挑, 地產商又無用槍指x住你d香港人買樓, 佢地講到天花龍鳳, 你地冇腦架? 唔識分析咩?
& y6 `: J7 W) S/ N) R" z你地死都要買樓, 你要死唔俾你死咩? 一隻手掌打唔響, 唔x好賴x晒地產商同政府, 3 \% {2 D6 x# u5 ~+ O& I
香港有一班人投機炒賣, 諗住高買高賣, 直接助長地產商氣燄。
1 V; i, q% F( Y7 @0 |  m- X5 S& M! p
我屌你主人, 你護主心切, 我可以理解, 你地繼續做義和團, 我得閒就逗吓你地玩.......
作者: infjlam    時間: 2010-9-24 12:42 PM

D野狗呀、流浪狗呀,當然連間狗屋都可以慳番
5 |% T$ q) L- Q/ ]人就梗係同畜生唔一樣,好自然有自己一個「家」 , z& A) F  i; d2 s

1 `1 M* M3 S% Z+ Y; K8 d...人同狗講,嘥氣...
作者: 打狗棒    時間: 2010-9-24 01:27 PM

D野狗呀、流浪狗呀,當然連間狗屋都可以慳番 % E- W6 D) |, _
人就梗係同畜生唔一樣,好自然有自己一個「家」 ' X4 s7 e  V- H0 L+ \$ P: S: E
. o  x- ]9 ^+ M2 e4 W- ]4 Z* D
...人同狗講,嘥氣...5 F/ h0 H+ }/ f3 t
infjlam 發表於 2010-9-24 12:42 PM
0 R2 @  m& A$ u: ]" f$ |柒少陣.......
, B" P/ P$ `( c( w4 N一貫義和團語言暴力? 見慣不慣了!!!
- ]- t5 F6 m$ D& L  Z" K1 B就算官商勾結又點? 你d縮頭烏龜夠膽反抗咩?
' U" w' c( |2 s你主人共 產黨教你要和諧, 要怨就怨自己條命唔好,
" D" _7 f. t3 E5 W冇投胎做星加坡人, 人人有屋住?; O8 _/ H+ o% v1 Q" e" y: s
狗竇就留番俾你全家, 記得準時供樓喎!!!
作者: infjlam    時間: 2010-9-24 01:42 PM

3 j+ I' m, i* T3 M" T
柒少陣.......
* T/ u2 H! x) J3 \6 h一貫義和團語言暴力? 見慣不慣了!!!& ^# S3 _1 f) Z% j( X
就算官商勾結又點? 你d縮頭烏龜夠膽反抗咩? & g' Z8 ^9 Z. t  D+ D0 c( _
你主人共 產黨教你要和諧, 要怨就怨自己條命唔好, - e$ K8 X5 m" K; ^
冇投胎做星加坡人, 人人有屋住?
& K; Z- @! s+ B& \2 \# G* T! c狗竇就留番俾你全家, 記 ...
9 R% H9 o* h9 w3 f7 A/ w打狗棒 發表於 2010-9-24 01:27 PM
( {; T. n$ l% [' Y* h/ _$ H: K
# h8 G4 k, r: U知唔知點解閣下咁撚乞人憎?
, o, u! W  h6 o. n* }$ i因為狗唔會講人話,只懂講狗話,
1 b4 Z3 B5 r1 Q9 j  c! {D野狗講就凶狠,做就碌撚
4 ]- q$ V8 o* z1 [7 ?$ [  k狗話連篇,狗屁不通,狗唔搭柒
作者: simon_nt    時間: 2010-9-24 03:27 PM

其實我估香港人係唔會因為個廣告拍得幾靚幾靚, 點好點好, 就比佢氹咗去買樓嘅......貨不對辩都唔係第一次啦.... % t5 }1 t. v" U# N; x. M! l
(早國同胞唔知會唔會呢?)
. [2 ]/ H8 H$ U* [
/ d/ g; }" P) N, b
/ s8 d  `9 P: {1 K4 ~咪等D廣告公司發揮吓天馬行空嘅想像力....當支持吓D創意工業囉

歡迎光臨 娛樂滿紛 26FUN (http://26fun.com./bbs/) Powered by Discuz! 7.0.0