<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 戀愛起義 » 婚姻比拍拖複雜好多好多
返回列表 回復 發帖
Originally posted by arlesonson at 2006-11-9 01:30 AM:
離婚有時未必真係兩個人相處有問題, ...
唉你淨係post d 原創(短少少都好)到今時今日就唔駛俾人ban la
Originally posted by 自由神 at 2006-11-9 04:22 PM:
我見到好多拍拖甚至同居超過七年既情侶一結婚就會散..........好恐怖!
............

咪嚇我呀﹐我仲想結婚生BB ga
Originally posted by s_mon at 2006-11-9 10:57 AM:
我同我老公拍左拖9年,結左婚就黎3年一...
歡迎多o左個濶太入黎~~

如果妳講ge o野係真ge﹐我就唔會俾妳走ga la ﹐希望妳黎多d同我o地一齊分享妳d 經驗~~
Originally posted by jiese at 2006-11-9 11:46 AM:
结婚后你应该离开父母,让他们好好享受后半生,不必在为你操心..
同意

其實我覺得結o左婚之後更應該為父母著想

有經濟能力就應該幫補daddy mammy多d~~
Originally posted by trista_cheong at 2006-11-9 11:55 PM:

跟據某玄學專家講呢:
一對男女一日未正式簽結婚證書,個潛在既命格相衝都唔會特然出現。
有好多可能行埋左好多年既情侶一結婚就離係因為個命格原本既相衝出現!
Originally posted by trista_cheong at 2006-11-9 11:55 PM:

美人想生BB呀?搵我啦

咁又唔好咁講,結果係人生大事,係話俾全世界聽,你肯承擔家呢個責任(不論男女)
拍拖當然唔係結婚啦
我覺得結婚後遇到ge問題,拍拖哥時都會有lor,問題係點樣面對
Originally posted by 自由神 at 2006-11-10 02:02 PM:

跟據某玄學專家講呢:
一對男女一...
真係該煨﹐所以我最愛ge 女影星蘇菲瑪素話:最好ge維持感情ge 方法就係唔結婚。

搞到我對婚姻都開始有少少幻滅
Originally posted by sakura310 at 2006-11-10 05:35 PM:

美人想生BB呀?搵我啦

...
......................

認真講句﹐如果真係想生BB ﹐都係25歲之後先諗la 都唔知有冇人肯娶我ja 大佬~

不過我都係小女人一個﹐唔多想做女強人ga
Originally posted by trista_cheong at 2006-11-11 03:08 PM:
......................

認真講句﹐如果真係想生BB ﹐都係25歲之後先諗la 都唔知有冇人肯娶我ja 大佬~

不過我都係小女人一個﹐唔多想做女強人ga
有呀!我娶!養你一世!等你做個幸福少奶奶!

唔得呀!我要你做女強人!要做一個好強好強既超級女強人!
對不起,版主.
我已把這回復改為發新話題,
請刪除.

[ Last edited by guswan on 2006-11-11 at 06:22 PM ]
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 戀愛起義 » 婚姻比拍拖複雜好多好多

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。