<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 天下最賤 ... 燒若元
返回列表 回復 發帖
係,菲律賓人就係咩都係求9其!
- R7 P7 H0 x/ a. D9 C! o! qalan3015chan 發表於 2010-9-10 11:48 PM
1 ^* q* x) x! B4 \係呀 , 係奧巴馬做總統之前 , 世界上仲唔少相信 , 黑人智商天生比較低 ...
/ C( J& A% |% n4 {1 J9 c$ f; c
所以燒才第一句岩架 ... 唔應該把當地政府既無能 ,4 S! x9 C! K. h9 H
當成全部當地人民都係咁 , 但佢自己又鐘意踩人地 !!!5 o% V1 a7 s' ]; F4 R
迦樓羅女王 發表於 2010-9-10 11:49 PM
8 N. L5 n# C( Y: i7 I- Q
% ?1 O9 x6 ~# O1 g
我睇法係:
' {' N0 k% |* L$ n2 R; M0 G3 K, ~4 V很遺憾地,一般而言我都覺菲律賓人係「求撚其」(我冇話所有菲律賓人都如是),8 j: k0 y" ?' r' Q9 A3 X
當然,你可以唔同意我/蕭若元講法,
& u9 V9 x) h9 U+ m% z. F請舉例說明之
% L6 X/ d' r6 ?" `
9 B- i. v- Z0 ^; Q. |' [4 r1 J  @6 u我睇法係:' D6 K2 E( u5 Q; Z* p
很遺憾地,一般而言我都覺菲律賓人係「求撚其」(我冇話所有菲律賓人都如是),' F, u9 P7 H8 T; r
當然,你可以唔同意我/蕭若元講法,2 n# V/ x7 O& Z: S2 S
但請舉例說明之 ...$ M9 X6 y% I3 D" K/ o* ?
infjlam 發表於 2010-9-10 11:58 PM
: u. l5 B# k1 q" \: x+ g我咪問你點解釋賓妹羅 ...
7 t& a' }5 ^3 R9 l唔通菲律賓人基因就是女勤男惰???4 S+ A  b. y! s8 [2 P
定佢係來香港 , 受中國人勳圖先e+咁好???
本帖最後由 infjlam 於 2010-9-11 12:18 AM 編輯 4 V$ W7 O  q$ X2 G+ G6 ?; l
5 D) v: i, D4 b% M
8 `8 g8 k' H& Q) n+ e- R$ K$ I
係呀 , 係奧巴馬做總統之前 , 世界上仲唔少相信 , 黑人智商天生比較低 ...
" o5 e' R: E' c6 L* V, j迦樓羅女王 發表於 2010-9-10 11:51 PM
" k6 _( _! {$ ]

' \  {/ ]9 N# ]% x! U黑人智商一般而言唔算高,呢個係客觀事實,
  [/ f+ K5 \( Z5 s6 R9 I9 |4 U基於先天因素,黑人普遍擅於田徑項目,游泳卻對他們而言是弱項(因為骨重)% M9 v  y" w; M3 l1 P7 \/ f7 f0 C1 k
中國人天生不是打籃球或短跑材料,就算出左個姚明和劉翔,亦唔能夠推翻呢個客觀事實
, n1 x: _& `$ ~5 K
我咪問你點解釋賓妹羅 ...
9 x0 x6 N6 {8 x/ q4 ~  |( P唔通菲律賓人基因就是女勤男惰???" x; n7 u- j& W, {
定佢係來香港 , 受中國人勳圖先e+咁好???
# z! a5 F' d, w# a+ F( s" m迦樓羅女王 發表於 2010-9-11 12:02 AM
  B3 J( {* [: J7 ?4 `/ y* z/ [) T' S8 ^! w" I5 y1 H8 u! D
就算係賓妹,我都唔覺得佢地特別勤力(對比起一般華人而言)
# J3 H6 @# v5 |! J% H2 d& [根據蕭若元《演化心理學》所說,4 U0 r. g  v& k7 c) `  O
生於熱帶地區的人(如菲律賓),女勤男惰是因為女體積比男小,散熱較快,所以女較能適應炎熱天氣,
% }/ x# M" E# B當然,這個理論,信不信由你(我亦有若干保留),或有其他因素未定
7 Z0 g2 V( v7 k. [7 F1 t
, q0 [4 Y" c* m3 F6 H
就算係賓妹,我都唔覺得佢地特別勤力(對比起一般華人而言)
7 a# O7 G8 N" [& H( H6 L5 V, y! Q根據蕭若元《演化心理學》所說,
; h  [- ]5 o  G: Q生於熱帶地區的人(如菲律賓),女勤男惰是因為女體積比男小,散熱較快,所以女較能適應炎熱天氣,
' g$ f; M( X& a3 p6 v, {當然,這個理論, ...
9 A: O$ a, I' f# ^: d/ Sinfjlam 發表於 2010-9-11 12:16 AM
) M+ T) `7 d/ Q2 h, J( \3 l1 J我覺得你應該打開眼真係去睇下d菲律賓人 , 睇係果d唔係警察 唔係公務員 , ! e7 ^7 T) j% c8 p7 ~' `  X- N
又唔有錢 , 仲未到中年果d主動人民 , 有幾多係大隻過女人好多~~
. I+ K" W3 t7 h5 N
& ^9 T( p( W$ S: ^% p8 f燒若元係我心目中 , 地位並不高過陶杰 , 一樣係文壇騙子一名~~3 b2 E7 A% E  M% [: \4 G8 y# i
係既 , 香港係文壇騙子都出唔到好多過 , 呢樣我認 ...
% A! g0 Y& M# I+ `7 l; }5 l% b(其實仲有一個 , 係26fun活躍 , 姓打而家中排名第9)
- M, C, n( I" ~; j! j- \- A) R0 S) t+ v
7 ?/ n" T# U5 q% z7 ^黑人智商一般而言唔算高,呢個係客觀事實,) B6 Y/ J+ Z7 j3 Q
基於先天因素,黑人普遍擅於田徑項目,游泳卻對他們而言是弱項(因為骨重)5 h/ m9 e3 O! C$ K5 r4 s1 A% o$ J6 f
中國人天生不是打籃球或短跑材料,就算出左個姚明和劉翔,亦唔能夠推翻呢個客觀事實 ...9 L, H9 p* R2 p, {1 n3 m. p% X
infjlam 發表於 2010-9-11 12:08 AM
" N4 k$ B2 Q( I
如你肯認去比較下普遍黑人生活環境 , 仲有整體社會文化環境 ,
0 \! p; A# h- Q# c: |. ?/ \! Q3 h同中國人 白人既分別 , 你就會明點解黑人做果d所謂智商驗試 ,
7 x, Y8 J/ f1 j+ i- B0 S+ Q- ]成積會比較低~~9 `/ b- X! F) Q6 a/ e
$ @4 L' k. ~( o  t
我在此勸告大家一句 , 燒若元既野我讚成可以忍下 , 但千萬唔好信晒 ,
4 `- W9 I6 v8 v; I; n1 G* o: {否則會壞腦~~
; O0 c# t- [9 O  V我覺得你應該打開眼真係去睇下d菲律賓人 , 睇係果d唔係警察 唔係公務員 ,
, I/ W6 P8 z2 _3 x9 Q% F' D又唔有錢 , 仲未到中年果d主動人民 , 有幾多係大隻過女人好多~~+ z8 t/ _7 n% `& {
迦樓羅女王 發表於 2010-9-11 12:24 AM
0 K% ^  ~0 F1 M% z% `- S. W

" c6 }4 v3 G% ^3 \  W- k5 b+ _- V. I: @1 H5 X
你有語病!都唔知你講乜Q
% B. M. `  h8 \  z; G7 E
9 [3 |( a9 p% u8 p$ O: m- F6 p: J/ I+ a/ a' B
我可以幾肯定,香港人就算再濕鳩,都唔會好似佢地咁
) ~, X' \+ ~3 [  k0 O/ O9 F* T! S
  W6 ]4 ~  U1 ^+ S4 S+ {# ]& e* B. O6 v5 Y' G% z; c
( r$ L% r0 n9 |
另外,我覺得你都幾「記仇」兼「冇品」,! A8 L( T! Z: r5 p& I
講講下蕭若元,都可以辣埋狗哥,不忘落井下石,抽人水,計落你都算賤
) ^% b8 a$ \- o* N: U0 h我在此勸告大家一句 , 燒若元既野我讚成可以忍下 , 但千萬唔好信晒 ,4 Y  h! M+ j- w+ f# S  Z9 g4 E
否則會壞腦~6 T) x$ H  K6 P; K0 }
迦樓羅女王 發表於 2010-9-11 12:28 AM
! e1 v0 F2 }8 x% q, H# K, {7 U" ^/ w( g
p.s.乜野叫忍下?% ~2 U, w7 Q9 B" N& M- k$ [: k

) J7 e6 R* F5 v' j; G! m+ `- |壞腦?壞左腦,唔識分析o既人,唔聽都已經壞,- Y- u/ z, j9 @& X8 H
不過呢句說話由閣下說出,唔知點解零捨...
. v2 [' ]! l" {7 C4 c1 g" U1 Y+ _8 A- h& |/ Y! Z
" r2 t$ S' R9 N5 s7 t! v1 ^" l- Q
你有語病!都唔知你講乜Q 1 x5 q8 D9 S9 y+ c
6 e4 d- w( \: y+ ?2 ?
8zsXMQlUlMQ0 W3 Q: b+ F  x; I8 u
我可以幾肯定,香港人就算再濕鳩,都唔會好似佢地咁
4 t( I$ H4 b; J
! V- m8 D9 e9 I  O" U& P6 q% G
, _, D+ Z1 T  R$ g8 F. r- V% G( d4 [$ p
. o  n$ z( \- t另外,我覺得你都幾「記仇」兼「冇品」,$ E: {6 D! j' k- z5 a& f+ z/ o
講講下蕭若元,都可以辣埋狗哥,不忘落井下石,抽人水,計 ...
' n' _# k  Z( Y6 V( Q9 @8 Rinfjlam 發表於 2010-9-11 12:36 AM
3 _% ^: Q- ?6 j唔知閣下係a眼 b眼,定係c眼見到菲律賓男人明顯比女人大隻呢???
( Y( P$ x9 O- v* a, y定你係想表達其他野???
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 天下最賤 ... 燒若元

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。