<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 冷血女孩扔狗落海
返回列表 回復 發帖
- M9 ^- T5 q) X" i
5 x6 G# M$ C5 h# ~/ U: T5 u
哦, 如果你覺得某人應否獲得尊重時, 是不須要看被受尊重者的平日的行為的話?" C( {- s6 k7 a, B3 Q
/ i, s& P* S0 ]; T: [+ r) S9 h% _那麼, 拉登、希特拉、靖國神社內供奉的戰犯 、金正日、文革時的紅衛兵、屠殺港人的賓佬......, 甚至擲狗落水的女孩都要一視同仁獲得尊重。
3 m: G, q; u& X你如果覺得你是中國人, 我就應該要尊重你的話? Fine, 就當我尊重好了!!! 滿意未?1 I' Y9 X9 H' V  V. d8 c# I% s" u1 L, R0 {. z& Q  b. H
另外, 你覺得說實話者都是精神有問題? 恭喜你, 你已經和中國共 產黨言行一致了。 因為在中 共眼中, 所有說真話者、上訪者、公民抗命者、向毛像潑墨者、% T: i# i5 I4 p: E3 E
3 ^" G: p' f2 T4 n# h維權人仕......等, 全都是精神有問題。你將我歸納為他們的一份子, 亦屬正常。/ l  N; C+ L+ x+ w7 N
我真的渴望有一天, 我會嚮往做一個中國人; 不過幻想美麗, 現實殘酷, 我想再過5000年, 中國也不能到達我嚮往的要求, 所以我都係沒有福份當中國人。3 }& i) Z8 g0 l: X; [
8 I0 n: A; j1 z. D4 d' w
另外, 閣下一非警察, 二非法官, 三非親屬, 四非朋友, 為什麼閣下提出的問題, 我一定要回答呢?
6 y6 t5 s: ?5 R$ \' ?8 u! j總之我不是中國人, 你可以當我是任何一個國家的人, 甚至火星人。.& i: c4 ]+ t1 R3 A% O# y) K8 \
打狗棒 發表於 2010-9-9 01:24 PM
) f7 r3 \, D" p

+ h) p3 y. i! J# {# g- D3 |: l/ R當國家變得美好 ~ 就第一時間仆返來認自己係中國人 ~ good ar   
6 n/ ]: ^1 c1 Z, u: H/ z
好耐無見喎 , 之前去左邊???
7 o8 }  b* r1 q7 w8 S5 K# j我愛周澄 發表於 2010-9-9 02:33 PM
" M7 |+ m4 s% d! Q% N
都好耐無見甘生你,仲係台灣?
8 u' y& f6 t: [其實我間唔中都仲有上下黎,只不過甚少留言.
+ {, H1 [/ y( C( _
, e2 v& z+ D9 j  w6 N( b& J9 ~7 v另外,雖然係老生常談,但網路世界真係乜人都有.; m3 g; z0 [6 R+ I, p9 s
係26FUN,自大者特別多.
# k% e% h, @- B( Q$ K6 |+ v$ I, B3 p. L7 {
當國家變得美好 ~ 就第一時間仆返來認自己係中國人 ~ good ar   
6 Q; c, t  d7 a4 O6 uKNY 發表於 2010-9-9 03:04 PM
7 i% ~( |4 U1 {( a( a6 e* Z4 _人望高處, 水向低流, 有乜唔妥? / B4 }* t4 y0 z* @2 R
請問你所謂當國家變得美好何時會來臨? 等我隨時準備仆來認。

; }! u9 F, U: d: {, M: n/ v1 h原來「指鹿為馬」已經out喇,自己係乜野人,擁有什麼基因,統統都唔重要,就好似「皇帝的新衣」個皇帝咁,單靠「想像」就得架喇 9 B- t  ^) R, C6 x

0 R% i5 z# D- Y* \. q: `) F2 L自己話係乜野人,就係乜野人囉0 f% {+ K, }( p( h# _- S, z; N  \

7 u. x( V& Z( l0 d/ g「來生不作中國人」都嫌慢,要身處呢一刻便和自己的文化、歷史和過往,徹底地來個一刀兩斷,9 W: ?- K2 E6 R# m
3 F6 D( l4 Q' }* W; M6 N% V
嘩!呢招真係好高呀! " a1 U6 D% o* x6 M( u4 j- E1 f' v  ~7 J
9 j6 \3 e' j8 h! `$ B# R3 G7 L+ u" j
呢兩日真係塞左好多錢入我袋呀
% K& X7 X: F8 j% j/ b. Q2 K, |+ w
2 E/ k: y; o0 [& F" M& w5 E' ? 34# infjlam   T4 i+ D9 |8 p7 E# K# R3 d2 e
有一樣野叫精神自慰,舉一例子:
% l" [" g) n+ J$ i& Z/ L: W9 O% G' V% L2 v4 }+ ]/ [
某印尼血統香港出生的所謂時事評論員,以為拎住本BNO就係英國人,
9 B, {& M' a  g. i1 [3 X/ u之前仲幻想持BNO者最終會成為英國公民及取得居歐權.但結果?  [+ S; X# O" M* Z' }" ^

% R6 ~; M  t2 B( a$ g, l+ z+ j有文人講過,某啲好自卑嘅中國人成日會幻想自己係外國人,以彌補自己嘅自尊心.
/ F  L- W5 W: a- }  Z6 Q3 y. {9 B: B" W6 @2 t# Y" D
本帖最後由 KNY 於 2010-9-9 04:25 PM 編輯 7 l: M* H& B: K% O# M+ a/ a1 `

2 O2 K, b# Y9 O7 k$ v3 f
) U1 z$ H; u+ @' @  z. H, O* u+ r3 I
人望高處, 水向低流, 有乜唔妥?
% y. x. r$ t+ H- C請問你所謂當國家變得美好何時會來臨? 等我隨時準備仆來認。
9 q+ h) c9 m# z打狗棒 發表於 2010-9-9 03:21 PM
+ c; E! s& g- k0 [( Q

/ T. T0 q( ~  a  s: n所以咪話你good囉 ~ 咁識走位既人 ~ 唔發達唔揚名都真係愧對祖宗 ~ " t$ X. T6 n- n8 O/ j

* u, H" u1 |1 P) r3 w國家到幾時先有條件令你考慮回復身份 ~ 呢個問題我點識答呀 ~ 不過我就寧願你一直對國家保持不滿 ~ 呢世都唔好返來咯 ~  
哈, 講基因? 有考古學者研究所得, 所有現今人類, 包括甚麼唐人西人巴基斯坦人等都是源出非洲,5 g  H5 A  F7 G- i* m$ h# p
要尋根? 都返非洲尋啦........
34# infjlam
5 w* f9 `8 c- n) G/ E+ E) {  r有一樣野叫精神自慰,舉一例子:
7 ]6 M* {+ H- t: W5 Y$ {9 q2 S
2 h, b4 s- `3 n$ I某印尼血統香港出生的所謂時事評論員,以為拎住本BNO就係英國人,
) ]8 w4 R5 ?; c$ X之前仲幻想持BNO者最終會成為英國公民及取得居歐權.但結果?  \( O) M1 Z. [- {& K8 [" b
% W( r4 u1 M  E; e7 [( y
有文人講過,某啲好自卑嘅中國人成日會幻想 ..." o  P* {  r! c
Winters 發表於 2010-9-9 04:07 PM
' U9 w: T& W0 [7 u" t
. M1 h/ R$ d$ @0 Z拎住本BNO就當自己係英國人 ~ 咁樣未夠可笑 ~ 有d口講中文手寫中文 ~ 都當自己係外國人 ~ 仲可笑得多啦  
0 E: m  k* @0 G! Q) O: Q2 j( w
( D, |' n, x( s+ Q+ I! }8 S+ U5 t所以咪話你good囉 ~ 咁識走位既人 ~ 唔發達唔揚名都真係愧對祖宗 ~
2 @+ R9 z/ c- p. `+ S+ T' T' `+ E' Q% c! [  w# S9 \6 B
國家到幾時先有條件令你考慮回復身份 ~ 呢個問題我點識答呀 ~ 不過我就寧願你一直對國家保持不滿 ~ 呢世都唔好返來咯 ~   ...; i  D' d1 E. u* I4 p. e
KNY 發表於 2010-9-9 04:23 PM
% k; ]/ D, u2 f7 S  z" L$ v9 G: |
承你貴言
/ J& b: t0 t0 J9 w8 n0 s( C- X- c我返唔返嚟幾咁閒, 中國多我一個唔多, 少我一個唔少;
! @$ Q0 N( d% C% |5 n: Z反而你該勸勸成千上萬每天等待移民和偷渡西方的中國人回頭是岸呀......
) M  Z& j( z( x0 o% T
5 |0 \; T1 U; v& s1 U0 c" M: T  S拎住本BNO就當自己係英國人 ~ 咁樣未夠可笑 ~ 有d口講中文手寫中文 ~ 都當自己係外國人 ~ 仲可笑得多啦  ! C% N4 Q8 p- L6 k9 z7 n
KNY 發表於 2010-9-9 04:30 PM
+ ~" R7 R6 Q! E$ f# d/ R; PBNO呢d垃圾證件只有你當寶, 送俾我都唔要......   f: s7 b3 U- E9 w$ V
外國人唔使自己當, 發給你外國護照的國家當你係公民已經夠;. t' T# B  \5 Y) V+ r9 G
哈, 講寫中文就係中國人? 咁喬寶寶係咪中國人?
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 冷血女孩扔狗落海

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。