<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 天下最賤 ... 燒若元
返回列表 回復 發帖
係,菲律賓人就係咩都係求9其!
' b" f, x: j3 o# P% Qalan3015chan 發表於 2010-9-10 11:48 PM
& ~% ~/ B7 y% I1 m' g' E) t
係呀 , 係奧巴馬做總統之前 , 世界上仲唔少相信 , 黑人智商天生比較低 ...
* ^9 R1 V1 i9 b1 D7 u所以燒才第一句岩架 ... 唔應該把當地政府既無能 ,
# }. m$ m  `5 x5 a6 d/ G5 W+ ~當成全部當地人民都係咁 , 但佢自己又鐘意踩人地 !!!
6 w9 Z6 Q5 ^% V, d6 ~迦樓羅女王 發表於 2010-9-10 11:49 PM
+ C8 Z. L" Z; b, e. i1 w. v) \
2 r8 v" k+ t7 C; E4 g  ~+ r3 |! [我睇法係:
( x) U0 Y$ n$ R  u5 t: [! d- }很遺憾地,一般而言我都覺菲律賓人係「求撚其」(我冇話所有菲律賓人都如是),
& i1 \' I' \5 S* g0 x當然,你可以唔同意我/蕭若元講法,. ~% \! H& o+ s
請舉例說明之
; k. L- m3 ~0 f9 N) y- z1 L
) p' _5 m$ {9 P9 u4 h' _/ p
我睇法係:
' v8 ]9 t- [+ N: u4 j很遺憾地,一般而言我都覺菲律賓人係「求撚其」(我冇話所有菲律賓人都如是),
+ Z8 V! h2 o: z2 G' F$ z3 \當然,你可以唔同意我/蕭若元講法,4 |5 I6 q; ~7 X" g& h
但請舉例說明之 ...
: M3 v& _* }+ P- j, qinfjlam 發表於 2010-9-10 11:58 PM
7 [1 Z1 N# R8 J
我咪問你點解釋賓妹羅 ...
% M' t/ x# h" Y唔通菲律賓人基因就是女勤男惰???
* N' a( x. `' t$ s定佢係來香港 , 受中國人勳圖先e+咁好???
8 L4 J5 A2 a1 |+ j2 g; ^: I* W( {2 {6 P5 W7 _# ~7 O  |
. O: ^) a: ~- r+ g+ J( H係呀 , 係奧巴馬做總統之前 , 世界上仲唔少相信 , 黑人智商天生比較低 ...
$ q' U' `. Z' w迦樓羅女王 發表於 2010-9-10 11:51 PM
2 [) g7 v9 ~9 E& U

* {. i" v; H1 k  f  o/ R6 v2 E黑人智商一般而言唔算高,呢個係客觀事實,
! r5 @/ s  \. T$ \基於先天因素,黑人普遍擅於田徑項目,游泳卻對他們而言是弱項(因為骨重)* _( B4 ^9 N% V" ]+ f! Y* `, |
中國人天生不是打籃球或短跑材料,就算出左個姚明和劉翔,亦唔能夠推翻呢個客觀事實
4 p& }& e+ d8 S) R6 J; Y$ u+ K: X
我咪問你點解釋賓妹羅 ...
( P0 a3 i7 \" f' L3 u" G$ N. L9 @' P唔通菲律賓人基因就是女勤男惰???! O: U& ?4 V: e: ~! |1 ]0 Y  {  Z
定佢係來香港 , 受中國人勳圖先e+咁好???% M* }( i: I5 L9 k7 a8 T6 x' G. e! J
迦樓羅女王 發表於 2010-9-11 12:02 AM
$ F. d; @1 X, i1 g/ G6 A1 g

, L0 d& b3 I; W+ ]* F就算係賓妹,我都唔覺得佢地特別勤力(對比起一般華人而言)' |; C7 s  W' v: J" |1 V% u- \  [$ A
根據蕭若元《演化心理學》所說,9 u3 S; e+ i# J* Q% ?' J. x
生於熱帶地區的人(如菲律賓),女勤男惰是因為女體積比男小,散熱較快,所以女較能適應炎熱天氣,
" D* U* v: z6 {5 X. K4 O當然,這個理論,信不信由你(我亦有若干保留),或有其他因素未定
+ g  f9 q6 C6 `/ `
  [! r: n/ O" T+ s就算係賓妹,我都唔覺得佢地特別勤力(對比起一般華人而言)7 ]) T, f0 J, w
根據蕭若元《演化心理學》所說,
9 M3 i2 B! x1 i! q/ s/ ~$ h生於熱帶地區的人(如菲律賓),女勤男惰是因為女體積比男小,散熱較快,所以女較能適應炎熱天氣,
' L& W: ~5 q9 v; `當然,這個理論, ...
3 W4 N8 ?0 }6 m' ~# Y  `infjlam 發表於 2010-9-11 12:16 AM
* \, q/ i; ]8 W7 r  D$ b我覺得你應該打開眼真係去睇下d菲律賓人 , 睇係果d唔係警察 唔係公務員 ,
' [+ G, h+ j  T1 c1 I8 t又唔有錢 , 仲未到中年果d主動人民 , 有幾多係大隻過女人好多~~
2 j; K% r0 h, y) T' e3 x4 e- o4 U; q# D3 X/ M  N1 v! x
燒若元係我心目中 , 地位並不高過陶杰 , 一樣係文壇騙子一名~~
& U! d8 `2 q( p2 M9 S% t* ^8 B係既 , 香港係文壇騙子都出唔到好多過 , 呢樣我認 ...& ^" o2 [0 O! e% k7 i9 j5 w1 ^
(其實仲有一個 , 係26fun活躍 , 姓打而家中排名第9)
2 O9 Z. H" B& [% k' V6 Q) F1 Z, ?# ~, {( g* }8 Q: j
黑人智商一般而言唔算高,呢個係客觀事實,
% F* J4 H1 G1 a/ N基於先天因素,黑人普遍擅於田徑項目,游泳卻對他們而言是弱項(因為骨重)2 |" J1 [& L4 K8 f" g/ W
中國人天生不是打籃球或短跑材料,就算出左個姚明和劉翔,亦唔能夠推翻呢個客觀事實 ...
+ |) h" O; M: xinfjlam 發表於 2010-9-11 12:08 AM
3 A% y  N. f6 v# r8 T
如你肯認去比較下普遍黑人生活環境 , 仲有整體社會文化環境 ,
# c' G; x& C' a/ `6 _1 J* X同中國人 白人既分別 , 你就會明點解黑人做果d所謂智商驗試 ,
5 i5 d4 V2 v* T成積會比較低~~
: Q1 r: s& l" H
# @! k- y) u5 B7 n, Q我在此勸告大家一句 , 燒若元既野我讚成可以忍下 , 但千萬唔好信晒 ,
0 e- E% K( H, j# V否則會壞腦~~
& P5 D6 ^( [, z# [: I
我覺得你應該打開眼真係去睇下d菲律賓人 , 睇係果d唔係警察 唔係公務員 ,
' O6 Z1 I1 Y, n/ v4 a! q9 t% b又唔有錢 , 仲未到中年果d主動人民 , 有幾多係大隻過女人好多~~
/ j/ W/ [. w9 n, \2 b迦樓羅女王 發表於 2010-9-11 12:24 AM
& x2 j  R! G( W/ u- h2 V# o' ?4 x( O9 C% C2 }, O

! I1 R. E8 u. @  L  n你有語病!都唔知你講乜Q
' {& R6 K1 O& F7 `* Y' ~! N+ |, V0 }* M3 ~
$ p+ n( h, M1 C+ L
我可以幾肯定,香港人就算再濕鳩,都唔會好似佢地咁 7 x: i7 }. A# ?" d- w5 h. B. o
  x) p0 Q0 K7 s

4 W3 F. `2 K+ e/ ?5 m) y* ?$ F! H& E7 u* T& b6 z3 W- s
另外,我覺得你都幾「記仇」兼「冇品」,$ s) h( a- Q8 h1 X- `' H& A  o; I
講講下蕭若元,都可以辣埋狗哥,不忘落井下石,抽人水,計落你都算賤
+ y; m- C" o5 D  o  F1 E
我在此勸告大家一句 , 燒若元既野我讚成可以忍下 , 但千萬唔好信晒 ,0 E6 T) _4 g: l% k
否則會壞腦~' e) E8 d; |' z* o$ e
迦樓羅女王 發表於 2010-9-11 12:28 AM
8 w2 i8 ^9 [- \9 b- _" o. M: C( t- N5 [9 u
p.s.乜野叫忍下?& s2 M& P; B+ b+ e
+ u/ m: S) i# J, \+ a" d! ^% t5 L
壞腦?壞左腦,唔識分析o既人,唔聽都已經壞,. b/ h' Z5 k8 @# Y, f
不過呢句說話由閣下說出,唔知點解零捨...
& ?1 F# C2 ]+ N  L% w: t. o( n% j4 K1 a% O' a0 `

0 `& X) P: ]9 I# B) H. K' x% ~你有語病!都唔知你講乜Q
! v2 e3 p/ c2 g6 a8 Z/ j/ {# D/ o# h' a0 R" Q
8zsXMQlUlMQ: A9 L0 J3 m6 m: k( e* q6 U+ k
我可以幾肯定,香港人就算再濕鳩,都唔會好似佢地咁 # U5 R* n- q8 e% z* x% s' w
0 j% q+ R5 U' S  b( e

# o+ ]4 w( T% E  z; W6 a
" p; k$ d- Z# {8 ]7 h  N另外,我覺得你都幾「記仇」兼「冇品」,, A' c5 `6 M- I7 z) `; L' j3 `+ d
講講下蕭若元,都可以辣埋狗哥,不忘落井下石,抽人水,計 ...
, y3 }- R+ c, n4 l  c, S1 G' tinfjlam 發表於 2010-9-11 12:36 AM
, A$ d+ I& a& h0 Z) i- ^- c
唔知閣下係a眼 b眼,定係c眼見到菲律賓男人明顯比女人大隻呢???1 o/ a5 J# W% S+ j
定你係想表達其他野???
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 天下最賤 ... 燒若元

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。